Beko prezintă aparate ecologice care utilizează materiale reciclate, bio-compozite și tehnologii de economisire a detergenților pentru un stil de viață durabil (comunicat de presă)

Produsele inovatoare ale Beko reflectă misiunea de sustenabilitate a mărcii

Beko, cel mai important brand de electrocasnice din Europa, consideră că oamenii și planeta sunt interconectate. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la misiunea de dezvoltare durabilă a Beko, brandul a organizat o vitrină virtuală a dispozitivelor sale ecologice cu Hakan Bulgurlu, CEO-ul Arçelik, CMO Zeynep Yalım Uzun și CCO Ragıp Balcıoğlu și cu un invitat special de la World Business Council for Sustainable Development, Brendan Edgerton, Director de economie circulară.

Beko a dezvăluit șapte produse durabile la lansare, inclusiv o mașină de spălat / uscător, cuptor, uscător de rufe, frigider, espressor și mașină de spălat vase pentru a ajuta consumatorii să-și reducă impactul asupra mediului alimentar. Produsele inovatoare utilizează materiale reciclate precum sticle PET, plase de pescuit; biocompozite precum reziduurile de cafea și cojile de ouă și tehnologiile eficiente în detergenți pentru un stil de viață durabil.

La eveniment, Beko a împărtășit un sondaj la nivel european cu privire la atitudinile și preocupările oamenilor cu privire la durabilitate. Rezultatele sale arată că marea majoritate a europenilor (Marea Britanie 88%, IT 88%, ES 87%, DE 84%, FR 78%, PL 74%) din cele șase țări chestionate au declarat că consideră că este a lor. o diferență prin minimizarea consumului de deșeuri, apă și energie în viața lor de zi cu zi. Numărul de persoane care cred că se datorează altora, cum ar fi guvernul sau întreprinderile, sau care cred că nu pot face diferența, este neglijabil.

Reciclarea se dovedește a fi cea mai populară activitate legată de sustenabilitate pe care o fac oamenii acasă. Interesant este faptul că această activitate are un scor semnificativ mai mare pe piața britanică, cu 84% comparativ cu toate celelalte, Italia fiind cea mai apropiată de 78% și Germania pe ultimul loc, cu 66%.

La întrebarea ce altceva ar putea face pentru a proteja planeta, respondenții s-au clasat în ordinea eficienței, cumpără produse durabile, abordează risipa de alimente, reduc călătoriile cu avionul și mănâncă mai puțin. Principalul obstacol în calea unui stil de viață mai durabil la domiciliu se dovedește a fi percepția prețurilor ridicate pentru produsele durabile din toate țările.

Prețul este factorul determinant la cumpărarea unui aparat de uz casnic, urmat de longevitate și respect pentru mediu, deși majoritatea respondenților (IT 88%, ES 86%, FR 85%, PL 84%, UK 77%, DE 75%) sunt de acord cu importanța achiziționării de aparate de uz casnic durabile care au un impact pozitiv semnificativ asupra planetei noastre.

READ  Cât durează noile baterii montate de Tesla pe mașinile sale

Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik, a declarat: „Obiectivele noastre de sustenabilitate și eforturile noastre de inovare sunt două părți mari ale aceluiași întreg. Dezvoltarea lor depinde una de cealaltă. Depinde de noi să găsim modalități mai bune și mai ecologice de a ne conduce viața. Cu o serie de dispozitive Beko ecologice, clienții pot echipa acum pe deplin o casă durabilă.

Directorul de marketing al lui Arçelik, Zeynep Yalım Uzun, a adăugat: „Scopul mărcii Beko este de a permite generațiilor viitoare să ducă o viață mai sănătoasă, ceea ce este posibil doar trăind într-un mod mai durabil și lucrând pentru o planetă mai sănătoasă. Tot ceea ce facem și fiecare produs pe care îl folosim are un impact asupra naturii. Așadar, dincolo de acest portofoliu de șapte produse, suntem dornici să ne adaptăm tehnologiile existente pentru a face ca toate dispozitivele noastre să fie și mai ecologice. Pentru Beko, acesta este doar începutul.

„La Beko, suntem pasionați de democratizarea tehnologiei, făcând-o accesibilă și asigurându-ne că cât mai mulți oameni au acces la ea. Facând din sustenabilitate un model de afaceri și integrându-l în tot ceea ce facem, ne străduim să reducem daunele aduse mediului uman prin dezvoltarea de aparate de uz casnic de înaltă performanță, durabile, accesibile și ecologice ”, a spus Ragıp Balcıoğlu, CCO din Arçelik.

„Trebuie să protejăm și să conservăm mediul pentru generațiile viitoare și acum, mai mult ca oricând, trebuie să acționăm și să facem schimbări în această direcție. Beko a făcut acest pas și suntem mândri să oferim clienților români acces la produse revoluționare care îi vor ajuta să ducă o viață durabilă. Susținem activ misiunea grupului de dezvoltare durabilă și am integrat această componentă ca parte esențială a modelului nostru de afaceri, iar unitatea de producție a Ulmi, singura fabrică 4.0 din România, reprezintă angajamentul nostru în această direcție ”, a declarat Murat Büyükerk, șeful Arctic Ofițer executiv.

Produse cu materiale reciclate pentru planetă:

Mașină de spălat EcoTub și mașină de spălat-uscat *

• Deșeuri din plastic transformate într-o materie primă alternativă valoroasă
  • Aproximativ 60 de sticle PET reciclate de 0,5 litri utilizate în mașinile de spălat și cuva de spălat cu uscător pe unele modele
  • Fulgi din PET reciclat folosiți cu alte materiale plastice și aditivi fără niciun efect asupra performanței eficiente a rezervorului
  • Primul exemplu în lume de acest tip de aplicație în aparatele de uz casnic
  • Această nouă metodă de fabricație ecologică reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon
  • De la începutul acestui proiect în 2017, 58 de milioane de sticle de plastic au fost reciclate, reducând emisiile de CO2 cu aproape 2.200 de tone.
READ  Grupul hidroelectric românesc Hidroelectrica se diversifică în energie eoliană

Cuptor EcoFibre

• Un material durabil fabricat din deșeuri de rețea reciclate și deșeuri industriale de fire
  • 5% deșeuri de rețea reciclate și 65% deșeuri de fire industriale utilizate în piese din plastic, cum ar fi plasticul pentru decorarea ușilor și capacul afișajului
  • 50% din capacul ecranului interior al cuptorului BI realizat din deșeuri de fire industriale

Uscător de rufe GreenDry

• Utilizează plastic reciclat în 15% din piesele sale din plastic, în medie, inclusiv în carcasa rezervorului de apă și în capacul posterior
  • În ultimii doi ani, 2.420 tone de plastic au fost reciclate din această cauză.

Produse cu bio-compozite pentru planetă:

Frigider BioCycle

• Componente durabile fabricate din materiale plastice bio-bazate
  • Tăvi pentru ouă fabricate din deșeuri din coajă de ou și bioplastice
  • Cele două tăvi pentru ouă ** din fiecare frigider conțin deșeuri din coajă de ouă de la 5 ouă.
  • Capacul ventilatorului este 100% plastic bio (33gr) din resurse durabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr
  • Etanșarea ușii este realizată din 25% materiale bio-bazate (ulei de soia) (195 gr).

Aparat de espresso BioCoffee

• Dezvoltat cu tehnologie bio-compozită
  • Fiecare aparat espresso este format din cinci căni de reziduuri de cafea, reducând amprenta de carbon cu 5% în părțile bio-compozite

Produs care reduce substanțele chimice:

Mașină de spălat vase cu doză automată

• AutoDose distribuie cantitatea potrivită de detergent pentru vasele curate spumante de fiecare dată
  • La fiecare spălare, cu până la 28% **** mai puțin detergent utilizat cu Autodose pentru o viață sănătoasă pe o planetă sănătoasă

* Produsele disponibile în prezent în fabrica de mașini de spălat Çayırova sunt 8-9-10 kg 1400-1600 rpm WM și 8 / 5kg și 10/6 kg WD. Scopul este extinderea utilizării PET-ului la alte fabrici.

** Numărul tăvilor pentru ouă se poate modifica în funcție de model

READ  Președintele Iohannis decorează patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

*** Pentru vasele ușor murdare și utilizarea detergentului cu gel

Despre Beko

Beko este marca internațională de electrocasnice Arçelik. Oferă linii de produse care includ aparate majore, aparate de aer condiționat și aparate mici. Beko este cel mai important brand de electrocasnice din Europa în sectorul de electrocasnice și cel mai important brand de electrocasnice din Marea Britanie. Marca este partenerul principal al FC Barcelona, ​​partenerul nominalizator al echipei de baschet masculin Fenerbahçe și furnizorul oficial al campionatului European League of Legends (LEC).

Beko s-a concentrat de ani de zile pe viața sănătoasă, creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea de produse care fac posibilă și practica o viață sănătoasă. Acum, misiunea mărcii este „o viață sănătoasă este posibilă numai pe o planetă sănătoasă”. Fiecare acțiune pe care o întreprindem pentru a fi sănătoși depinde și de sănătatea planetei. Beko se angajează să ne protejeze Mama Pământ prin proiectarea și fabricarea de produse eficiente din punct de vedere energetic și prin investiții în eficiența resurselor în producție. Beko își încurajează concurenții să urmeze exemplul.

Beko în România

Beko a intrat în portofoliul Arctic în 2003, la scurt timp după ce grupul Arçelik a cumpărat majoritatea acțiunilor companiei românești. Brandul a intrat pe piața locală cu o gamă completă de electrocasnice care fac diferența folosind tehnologia de ultimă oră și designul modern. Beko și-a consolidat poziția de brand premium inovator prin lansarea de produse destinate familiilor tinere cu copii (subgama Bebeko by Beko, 2005), iubitorilor de animale (mașina de spălat cu tehnologia PET) sau la -beko Smart blue light gama de pionieri Blue line. Astfel, Beko a devenit una dintre primele mărci de bunuri de folosință îndelungată care au dominat piața din România.

Despre compania mamă a lui Beko, Arçelik:

Arçelik este mândru că este recunoscut ca lider al industriei în Dow Jones Sustainability Index (DJSI) în categoria bunurilor de consum durabile în 2019 și 2020. Arçelik a fost inclus în index pentru al patrulea an consecutiv. Misiunea lui Arçelik este „Respectați lumea, fiți respectați în întreaga lume”.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: Anca Dorombach, +40 721 379 605, [email protected]