Cum a influențat COVID-19 sănătatea mintală a populației din România (comunicat de presă)

Pandemia Covid-19 a avut un impact sever asupra aproape tuturor celor din această lume. Este una dintre cele mai mari crize de sănătate din istorie și este aproape imposibil să subestimăm consecințele pentru fiecare cetățean și pentru societate în ansamblu. Pe lângă o creștere a ratei mortalității, pandemia a dus la consecințe grave asupra sănătății mintale, cum ar fi depresia și anxietatea. Impactul pandemiei asupra sănătății mintale a devenit o preocupare majoră pentru multe țări, inclusiv pentru România.

Factori care influențează sănătatea mintală în timpul pandemiei

Chiar dacă virusul în sine a provocat mult stres, ar fi corect să se ia în considerare factorii de stres suplimentari care vin cu acesta. Aceasta include teama de a fi expus persoanelor infectate, a fi blocat departe de familie și dificultăți financiare.

Găsirea unui loc de muncă decent în țară a fost întotdeauna o provocare pentru români. De aceea, mulți oameni au preferat să emigreze. Cei care au rămas au suferit consecințele situației pandemice și au cunoscut o reducere și mai mare a locurilor de muncă. Cu un vârf al nașterilor în 2019, a devenit dificil pentru unele familii să țină pasul. În cele din urmă, acest lucru a dus la o creștere a nivelului de stres. Multe cupluri au început să simtă mai multă tensiune în relația lor doar pentru că nu erau pregătiți pentru greutățile pe care le-a adus blocajul.

„Căsătoriile eșuează adesea atunci când cuplul se confruntă cu dificultăți externe. Nimeni nu a fost pregătit să rămână acasă cu familia timp de câteva luni. În mod firesc, tensiunea începe să se construiască, apar conflicte și oamenii nu au întotdeauna voința sau oportunitatea de a vedea un consilier. Am văzut o creștere imensă a numărului de clienți care doresc să-și dizolve căsătoriile de la începutul pandemiei. Din păcate pentru mulți, aceasta a fost singura opțiune ”, a declarat Bob Butterworth, CEO al CompleteCase.com.

READ  Top 10 informații importante și sfaturi ...

Dificultăți de relaționare, dificultăți financiare, singurătate și pierderea celor dragi – aceștia sunt factorii care influențează sănătatea mintală a cetățenilor români de astăzi. Cu siguranță, este necesară recunoașterea grupurilor de risc – persoanele care suferă deja de un fel de tulburare mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea.

Ce se poate face?

Chiar dacă efectul infecției cu coronavirus asupra sănătății mintale a cetățenilor români este evident, nu înseamnă că nu se poate face nimic în acest sens. Una dintre cele mai mari probleme cu acest tip de situație este abundența informațiilor despre acest subiect. Oamenii sunt expuși la mai multe informații decât pot procesa și nu pot fi siguri că sunt adevărate. În acest caz, revine guvernului român să ofere cetățenilor săi informații oficiale cu privire la această chestiune.

“Ne pregătim deja pentru România post-pandemică. Dacă vom fi vaccinați cu toții, pandemia va scădea și se va termina”, a spus președintele român Klaus Iohannis. Cu declarațiile oficiale ale guvernului, este mai ușor pentru oameni să filtreze restul informațiilor pe care le primesc online sau de la prietenii și familia lor.

Al doilea pas în îmbunătățirea situației de sănătate mintală din România este de a oferi oamenilor tratamentul necesar. Această măsură ar trebui să ia în considerare persoanele care au fost afectate de virusul Covid-19 și cele care au avut probleme mentale înainte de pandemie. Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Oxford, „Oamenii se temeau că supraviețuitorii COVID-19 ar fi expuși unui risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar rezultatele noastre … arată că este probabil”.

READ  Dureri articulare? Iată ce trebuie să faceți pentru a le atenua!

De asemenea, este esențial să înțelegem că diferite grupuri pot necesita abordări diferite pentru a face față acestei situații. Unele persoane ar putea avea nevoie de asistență medicală profesională și evaluări ale sănătății, în timp ce altele ar putea beneficia mai mult de învățarea mecanismelor de adaptare pozitive.

Gânduri finale

Sănătatea mintală este un subiect important, mai ales în timpul unui eveniment stresant, cum ar fi o pandemie globală. În această situație, guvernul poate și ar trebui să ia inițiativa și să ofere intervenții psihologice pentru îmbunătățirea sănătății mintale a populației române.