Cum să urmărești lansarea telescopului spațial James Webb

Telescopul spațial Webb așteaptă lansarea la bordul unei rachete Ariane 5.

Telescopul spațial Webb așteaptă lansarea la bordul unei rachete Ariane 5.
Fotografie: ESA / CNES / Arianespace

După zeci de ani de așteptare, telescopul spațial Webb este în sfârșit gata să decoleze. Puteți urmări în direct această lansare istorică aici.

De ani de zile, a trebuit să mă refer la „următorul” telescop spațial James Webb și să fac promisiuni cu privire la modul în care acest observator de 10 miliarde de dolari, un proiect comun al NASA, ESA și Agenția Spațială Canadiană (ASC), ne va schimba fundamental într-o zi. vedere asupra cosmosului. Pentru mine, experiența de a scrie acest articol „cum să arăți” este pur și simplu suprarealistă și îmi este greu să cred că se întâmplă. Dar este adevărat, așteptarea pare în sfârșit încheiată, în timp ce Webb este împachetat deasupra unei rachete și privește în sus în cer.

Telescopul spațial este programat să se lanseze la 7:20 a.m. EST (4:20 a.m. PST) în dimineața de Crăciun de la Centrul Spațial Guyana din Kourou, Guyana Franceză. O rachetă Ariane 5 va face munca grea, decolând din complexul de lansare ELA-3. Fereastra de lansare de 32 de minute pentru ziua respectivă se va închide la 7:52 a.m. EST (4:52 a.m. PST).

NASA TV va oferi o actualizare privind realimentarea rachetei la 3:00 a.m. EST (12:00 p.m. PST), dar adevăratul spectacol începe la 6:00 a.m. EST (3:00 a.m. PST). Fluxurile live de la lansare vor fi disponibile pe Televiziunea NASA, Youtube, și pe ESA WEB TV ONE. Sau puteți rămâne aici și puteți surprinde acțiunea din feedul furnizat mai jos.

ESA va difuza și în limba franceza și Spaniolă. Un flux constant de actualizări va apărea pe Facebook, Stare de nervozitate, și Tic, așa că atâta timp cât aveți o conexiune la internet ar trebui să fie bine. Conferința de presă post-lansare a NASA este programată să înceapă la 9:00 a.m. EST (6:00 a.m. PST), tot pe NASA TV.

Lansarea va fi incitantă și complet înfricoșătoare, dar la fel va fi și prima oră a misiunii. Webb va trebui să-și instaleze panourile solare și să efectueze o manevră de corectare a cursului, pe măsură ce nava spațială își începe călătoria de o lună către al doilea punct al lui Lagrange (un punct stabil gravitațional la aproximativ 1 milion de kilometri de Pământ). Următorii pași vor implica a serie complexă de implementări și calibrări, Cu Webb programat să intre în faza științifică a misiunii sale în aproximativ șase luni.

Webb este cel mai mare și mai puternic telescop spațial construit vreodată. Observatorul în infraroșu urma să fie lansat în 2007, dar obstacolele tehnice și bugetare, printre altele, au cauzat întârzierea. Astronomii vor folosi telescopul pentru a observa primele galaxii din univers, a studia locurile de naștere ale stelelor și planetelor și vor scana atmosferele din lumi îndepărtate. Misiunea ar trebui să dureze cel puțin cinci ani, dar scopul este de a menține Webb timp de 10 ani.

Ca urmare a: Iată ce ar putea merge prost cu telescopul spațial Webb.

READ  Codul astrofizic revoluționar modelează rapid coliziunile stelare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *