Decizia cartonașului roșu a lui Jamal Lewis numită „haotică” în calificările la Cupa Mondială a Irlandei de Nord din Elveția

Foștii internaționali din Irlanda de Nord, Neil Lennon și Chris Brunt, au criticat ceea ce consideră o decizie „nerușinată” de a-l expedia pe Jamal Lewis din calificările la Cupa Mondială din Elveția.

Fundașul fundașului Newcastle United a primit un al doilea cartonaș galben pentru pierderea timpului cu doar 36 de minute la ceas, la Geneva, declanșând o reacție puternică din partea suportului călător și a celor doi experți de la studioul Sky Sports.

După ce a fost deja avertizat pe bună dreptate că l-a doborât pe Breel Embolo după ce a învins aripa și cu scorul încă 0-0, Lewis a stat deasupra unui touchdown.

A durat 23 de secunde până când mingea a ieșit din joc până când arbitrul sloven Slavko Vinčić a produs al doilea galben și apoi roșu.

A fost o decizie care i-a înfuriat atât pe Lennon, cât și pe Brunt, care și-au expus sentimentele în timpul pauzei.

– Uită-te la arbitru, a început Lennon, vorbind în timp ce urmărea reluarea incidentului. „Arată spre Jamal, bine, dar nu spune„ mișcă, mișcă ”.

„Este încă nemișcat. Acum, Jamal ar fi putut să-l arunce de câteva ori, dar arbitrul încă nu l-a avertizat, nu fluieră.

„Acum începe să meargă spre el, fluieră, îi dă un al doilea cartonaș galben”. Este haotic. Nu am văzut niciodată un jucător rezervat pentru că am pierdut 36 de minute în vreun joc din viața mea. Este o decizie teribilă.

READ  Mihai Stoica, ironizat de rivalii din Liga 1: „Are impresia că știe totul”

„Nu aș vrea asta ca jucător, felul în care personalul lor a aruncat cu greu mingea asupra lui. Așa că poate spune doar „îți voi arăta”.

„Hai, spune-i un cuvânt și spune-i„ o faci din nou, este un al doilea galben și a dispărut ”, dar nu vii fără explicație și îi dai un al doilea cartonaș galben.

„Nu e de mirare că Ian (Baraclough – manager NI) și băieții de pe bancă sunt absolut lividi. Este un joc imens „.

Brunt, care și-a explicat decizia de a renunța la îndatoririle internaționale după controversata pierdere din play-off a Cupei Mondiale în fața elvețianului de acum patru ani în Belfast Telegraph de astăzi, a fost de acord cu fostul șef al Celtic.

„Este ridicol”, a spus el.

„Cred că arbitrul, pentru că mulțimea a fluierat și a huiduit de la început, el crede că trebuie să dea un exemplu de cineva, a tras cartonașul galben și apoi și-a dat seama că trebuie să dea afară. Poți să-l vezi. pe fata lui.

„Este o decizie ridicolă.

Este un moment care le-a amintit fanilor Irlandei de Nord de amintirile imediate ale acelei pierderi din play-off din 2017, în care singurul gol a venit după ce a fost acordat un penalty controversat de către arbitrul român Ovidiu Hategan pentru un presupus handbal de la Corry Evans la Windsor Park. .

Și în calificativul de luna trecută împotriva Elveției la Belfast, Michael Smith a fost judecat pentru că l-a atacat pe Ruben Vargas cu picior rapid pentru acordarea unei alte pedepse contestate, deși a fost salvat de Bailey Peacock-Farrell.

„Au fost trei meciuri pe care le-am urmărit împotriva Irlandei de Nord împotriva Elveției. Penalizarea în play-off, penalizarea din ultimul meci și acum ”, a concluzionat Lennon.

READ  Transferați știri LIVE ca Rangers și Celtic plus Aberdeen, Hearts și Hibs Eye Signings

„Cred că decizia este fundamental greșită. I-a lipsit bunul simț”, a continuat el cu normă întreagă.

„Sunt 36 de minute și 15 secunde și ești dat afară pentru pierderea timpului. E o prostie absolută”.

Descărcați aplicația Belfast Telegraph

Obțineți acces rapid și ușor la cele mai recente știri, sporturi, afaceri și opinii din Irlanda de Nord cu aplicația Belfast Telegraph.



Descarcă-l pe Google Play

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *