Setări tehnice implicite pe care ar trebui să le dezactivați imediat

Există o vorbă atrăgătoare care plutește cu o lecție valoroasă despre tehnologia noastră personală: Diavolul este în defecte.

Proverbul se referă la setările implicite pe care companiile de tehnologie le încorporează adânc în dispozitivele, aplicațiile și site-urile web pe care le folosim. Aceste setări ne cer, în general, să partajăm date despre activitățile și locația noastră. De obicei, putem renunța la această colectare de date, dar companiile fac meniurile și butoanele greu de observat, probabil în speranța că nu le vom schimba imediat.

Apple, Google, Amazon, Meta și Microsoft doresc, în general, să lăsăm anumite setări implicite, se presupune că pentru a-și antrena algoritmii și a găsi erori, ceea ce le face apoi produsele mai ușor de utilizat. Dar partajarea inutilă a datelor nu este întotdeauna în interesul nostru.

Prin urmare, cu fiecare produs tehnologic pe care îl folosim, este important să ne facem timp pentru a naviga prin numeroasele meniuri, butoane și comutatoare pentru a reduce datele pe care le partajăm. Iată un ghid simplificat pentru multe setări implicite pe care eu și alți scriitori de tehnologie le schimbăm mereu.

Cu iPhone-uri, utilizatorii pot deschide aplicația de setări și pot accesa meniul de confidențialitate pentru a schimba cum partajează datele despre utilizarea și locația aplicației lor. (Apple le cere tehnic utilizatorilor să activeze unele dintre aceste setări atunci când activează un nou iPhone, dar acești pași pot fi ratați cu ușurință. Aceste sfaturi ar dezactiva partajarea datelor.)

  • Selectați Urmărire și dezactivați Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea. Acest lucru indică tuturor aplicațiilor să nu partajeze date cu terțe părți în scopuri de marketing.

  • Selectați Apple Advertising și renunțați la anunțurile personalizate, astfel încât Apple să nu poată folosi informații despre dvs. pentru a difuza anunțuri direcționate în App Store, Apple News și Stocks.

  • Selectați Analytics și Îmbunătățiri și dezactivați Share iPhone Analytics pentru a împiedica iPhone-ul să trimită date despre dispozitiv către Apple pentru a-și îmbunătăți produsele.

  • Selectați Servicii de localizare, atingeți Servicii de sistem și dezactivați iPhone Analytics și Routing & Traffic pentru a împiedica dispozitivul să partajeze geodate cu Apple pentru a îmbunătăți Apple Maps.

READ  Logitech a terminat de fabricat telecomenzile Harmony

Produsele Google, inclusiv telefoanele Android și serviciile web, cum ar fi Căutarea Google, YouTube și Google Maps, sunt conectate la Conturile Google, iar panoul de control pentru a ajusta gestionarea datelor se află pe site. myactivity.google.com.

  • Pentru toate cele trei categorii – Activitate de pe web și din aplicații, Istoricul locațiilor și Istoricul YouTube – setați ștergerea automată pentru a șterge activitatea mai veche de trei luni. În acest fel, în loc să creeze o înregistrare permanentă a fiecărei căutări, Google șterge intrările care sunt mai vechi de 90 de zile. Pe termen scurt, el mai poate face recomandări utile bazate pe cercetări recente.

  • Un sfat bonus pentru telefoanele Android vine de la Ryne Hager, un editor la Tech Blog „font Android„: Noile versiuni de Android oferă utilizatorilor opțiunea de a partaja o locație aproximativă, mai degrabă decât locația lor precisă cu aplicații. Pentru multe aplicații, cum ar fi software-ul meteo, partajarea datelor aproximative ar trebui să fie calea de urmat, iar geodatele precise ar trebui partajate numai cu software-ul care are nevoie de ea pentru a funcționa corect, cum ar fi aplicațiile de cartografiere.

Cele mai importante setări Meta pot fi accesate prin intermediul instrument de verificare a confidențialității în meniul de setări. Iată câteva modificări importante pentru a preveni spionajul de către angajatori și agenți de marketing:

  • Pentru „Cine poate vedea ceea ce distribuiți”, selectați „Numai eu” pentru persoanele cu acces la lista de prieteni și paginile pe care le urmăriți și selectați „Prieteni” pentru cine vă poate vedea ziua de naștere.

  • Pentru „Cum te pot găsi oamenii pe Facebook”, alege „Numai eu” pentru persoanele care te pot căuta prin e-mail sau număr de telefon.

  • Pentru „Preferințele tale pentru anunțurile Facebook”, dezactivează comutatoarele pentru starea relației, angajator, titlul postului și educație. În acest fel, agenții de marketing nu pot difuza anunțuri direcționate pe baza acestor informații.

Amazon oferă un anumit control asupra modului în care informațiile sunt partajate prin site-ul său web și produse precum camerele Alexa și Ring. Există două setări pe care le recomand să le dezactivez:

  • Amazon a fost lansat anul trecut trotuarul Amazonului, un program care permite automat noilor produse Amazon să partajeze conexiuni la Internet cu alte dispozitive din apropiere. Criticii spun că Sidewalk ar putea deschide uși pentru ca actorii răi să acceseze datele oamenilor.

    Pentru a o dezactiva pentru un difuzor Echo, deschideți aplicația Amazon Alexa și atingeți Mai multe în colțul din dreapta jos al ecranului. În setări, atingeți Setări cont, alegeți Amazon Sidewalk și comutați Sidewalk la dezactivat.

    Pentru o cameră Ring, în aplicația Ring, atingeți pictograma cu trei linii din stânga sus, apoi atingeți Centru de control. Atingeți Amazon Sidewalk și glisați butonul în poziția oprit.

  • Pe site-ul Amazon, anumite liste de cumpărături – cum ar fi articolele salvate pe o listă de dorințe – sunt partajate publicului în mod implicit, ceea ce poate dezvălui informații. Viziteaza Listele tale pagina și setați fiecare listă de cumpărături la privată.

PC-urile Windows vin cu o serie de setări de partajare a datelor activate în mod implicit pentru a ajuta Microsoft, agenții de publicitate și site-urile web să afle mai multe despre noi. Comutatoarele pentru a dezactiva aceste setări pot fi găsite deschizând meniul de setări și făcând clic pe Confidențialitate și securitate, apoi pe General.

Totuși, cea mai proastă setare implicită a Windows s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu confidențialitatea. Ori de câte ori Kimber Streams, un editor Wirecutter, testează laptop-uri noi, unul dintre primii lor pași este să deschidă meniul de sunet și să selecteze Fără sunet pentru a dezactiva numeroasele clopoțeii enervante care sună de fiecare dată când ceva nu merge bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *